Kantoorruimte huren in business center in: Utrecht | Centrum | Papendorp | Stationsgebied | Nieuwerijn | De Wetering | Lage Weide | Leidsche Rijn | Rijnsweerd
  Business-centers.nl
  Volledig overzicht van kantoorruimte in business centers

Volledig overzicht van kantoorruimte in business centers Homepage          
 Tips voor huren  
 FAQ                    
 Nieuws               
 Adverteren         
 Contact              
Utrecht


Central Station, Blok D, Graadt van Roggenweg 328-334, 3531 AH Utrecht
Central Station
Blok D
Graadt van Roggenweg 328-334
3531 AH Utrecht

Dit moderne business center met tal van moderne faciliteiten staat in het centrum van Utrecht op loopafstand van het centraal station en de jaarbeurs. Het is ook makkelijk te bereiken via de A12 en A2. De volledig gemeubileerde kantoren zijn voor korte en langere perioden te huur, met of zonder ondersteunende diensten.

Meer informatie, prijsopgave en bezichtiging


Papendorp, Papendorpseweg 53-59, 3528 BJ Utrecht
Papendorp
Papendorpseweg 53-59
3528 BJ Utrecht

Papendorp is door de zichtlocatie, goede bereikbaarheid en hoogwaardige uitstraling een gewilde vestigingslocatie voor kantoren en bedrijven. Het business centre bevindt zich in het markante gebouw ‘De Cope’. De volledig gemeubileerde kantoren zijn voor korte en langere perioden te huur, met of zonder ondersteunende diensten.

Meer informatie, prijsopgave en bezichtiging


Keyoffice Papendorp, Orteliuslaan 850, 3538 BB Utrecht
Keyoffice Papendorp
Orteliuslaan 850
3538 BB Utrecht

Het business center in Papendorp is door de centrale ligging (direct aan de A2), goede bereikbaarheid, hoogwaardige uitstraling en parkachtige inrichting de vestigingslocatie bij uitstek voor kantoren en bedrijven in Nederland. Het gebouw is een ontwerp met veel glaswerk, waardoor er een prettige en lichte kantooromgeving wordt gecreëerd. Het kantoorpand biedt meer dan 130 werkplekken aan.

Meer informatie, prijsopgave en bezichtiging


Business Park, Zen Building, Newtonlaan 115, 3584 BH Utrecht
Business Park
Zen Building
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Een modern kantoorgebouw in Rijnsweerd, een prominent commercieel en financieel district. Het kantoorgebouw is makkelijk bereikbaar via de snelweg. De kantoren zijn voorzien van alle mogelijke faciliteiten. Daarnaast zijn er ook vele vergaderruimten aanwezig en een uiterst moderne business lounge. Kleine en grote kantoorunits zijn te huur voor lange en korte termijnen.

Meer informatie, prijsopgave en bezichtiging


Lombok, Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht
Lombok
Niasstraat 1
3531 WR Utrecht

Het bedrijvencentrum is gerealiseerd op het voormalige Stork-terrein aan de Vleutenseweg / hoek Groeneweg. Het bedrijvencentrum met zijn 139 kantoorunits, is onderdeel van een gebouwencomplex dat op het voormalige Stork-terrein is ontwikkeld. Dit bedrijven centrum is uitstekend geschikt voor startende en doorstartende bedrijven. De kantoren kunnen op verschillende wijze worden opgeleverd, van tapijt klaar tot volledig gemeubileerd en gefaciliteerd.

Meer informatie, prijsopgave en bezichtigingBusiness-centers.nl biedt u een volledig overzicht van kantoorruimte in business centers in Utrecht. Per business center kunt u eenvoudig meer informatie verkrijgen over kantoorruimte in Utrecht en contact laten opnemen voor een vrijblijvende prijsopgave of bezichtiging van het business center in Utrecht.

Voor een volledig ovezicht van alle soorten kantoorruimte huren: conventioneel, bedrijfsverzamelgebouw, business center in Utrecht kunt u terecht op de volgende website: www.kantoorruimte-huren.nl. Voor een overzicht van self-storage en opslagruimte huren in Utrecht kunt u terecht op de volgende website: www.opslagruimtes-huren.nl.

Kantoorruimte huren in business center Utrecht Na een aantal moeilijke jaren, waarin veel bedrijven verhuisden naar Papendorp, trekt de werkgelegenheid op Rijnsweerd weer aan. Papendorp heeft de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Dit zien we terug in de groei van de werkgelegenheid. In Papendorp werken momenteel zo’n 13.100 mensen, 2.000 meer dan een jaar geleden. In een jaarlijks overzicht van Bureau Louter in weekblad Elsevier komt Rijnsweerd als tweede kantoorlocatie van Nederland naar voren. De selectie is gebaseerd op de dichtheid aan kantoren, de leegstand en de nieuwbouw. Het naastgelegen De Uithof is door de jaren heen een steeds belangrijker werklocatie in de stad geworden. Als gevolg van de doorlopende ontwikkeling van het gebied, waarbij met name meer onderwijsinstellingen zich in De Uithof concentreren, werken daar inmiddels meer dan 19.000 mensen. Dit is vergelijkbaar met Lageweide (exclusief Cartesiusweg) en Kanaleneiland, waar de werkgelegenheid een dalende tendens laat zien. Kantorenleegstand daalt. De kantorenleegstand in Utrecht is in 2006 gedaald van 9,5% naar 7,2% op 1 januari 2007. Dit is duidelijk lager dan Nederland (12,6%). Over het geheel genomen is de Utrechtse kantorenmarkt niettemin nog steeds als ruim te typeren. Het aanbod is veel hoger dan de opname. Daarbij is sprake van een tweedeling op de markt. De vraag richt zich vooral op nieuwe kantoorruimte die voldoet aan de huidige kwaliteitseisen en het aanbod bestaat grotendeels uit oudere panden die moeilijk verhuurbaar zijn. In het kwalitatief hoogwaardige segment is de markt redelijk krap. Mede hierdoor zijn de gemiddelde huurprijzen voor eersteklas kantoorruimte medio 2007 gestegen naar € 195 per m2.

De vraag naar kleine units in bedrijfsverzamelgebouwen is veel groter dan de beschikbare capaciteit. De meeste algemene bedrijfsverzamelgebouwen zitten helemaal vol. De leegstand is verder gedaald en ligt op 1%. De krappe marktsituatie is het gevolg van het grote aantal starters, de beperkte doorstroming in de bedrijfsverzamelgebouwen en het grote financiële risico voor het (particulier) realiseren van een bedrijfsverzamelcomplex. Er is marktruimte voor de realisatie van een extra bedrijfsverzamelgebouw.

Er zijn in Utrecht de afgelopen twee decennia jaar dertien zogenoemde bedrijfsverzamelgebouwen tot stand gekomen met een totaal netto verhuurbaar oppervlak van ruim 39.500 m2. Vier bedrijfsverzamelgebouwen zijn vanaf 1999 beschikbaar gekomen. De bedrijfsverzamelgebouwen liggen verspreid over de stad Utrecht, met een kleine concentratie rondom het centrum. Onder een bedrijfsverzamelgebouw wordt hier verstaan; een door één instantie beheerd gebouw met een centrale entree, waarin kantoorruimte en/of bedrijfsruimte wordt aangeboden aan een substantieel aantal kleinschalige zelfstandige ondernemingen, eventueel aangevuld met gemeenschappelijke diensten.

Utrecht - Papendorp
Kantoorruimte huren in business center - Papendorp Papendorp behoort tot de gezondere kantoorgebieden in de stad, met een lage leegstand en een hoog huurprijsniveau. In 2006 is 48.900 m2 kantoorruimte en kantoorachtige bedrijfsruimte opgeleverd, waardoor op 1 januari 2007 de voorraad ruim 230.000 m2 bedraagt. In 2007 komt daar naar verwachting nog eens 50.000 m2 vvo bij, waarvan het meeste inmiddels is opgeleverd. Voor zakelijke dienstverlening in Utrecht. Traditioneel heeft Utrecht een grote aantrekkingskracht voor bedrijven in de zakelijke, financiële en creatieve dienstverlening. Papendorp is een aantrekkelijke vestigingslocatie voor deze sectoren. Papendorp richt zich op hoofdkantoren van bedrijven en organisaties, op marktleiders en op andere bedrijven die zich hiermee graag associëren. De doelgroepen voor Papendorp zijn:

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - Stationsgebied
Met de realisering van alle plannen zijn grote investeringen gemoeid. Veel partijen leveren hun bijdrage: gemeente, een aantal private partners, zoals NS Vastgoed, Cório en Jaarbeurs, en rijk. De ontwikkeling van vastgoed is daarbij één van de belangrijkste financiële dekkingsbronnen. De opbrengst per functie levert naar verwachting een geheel andere verdeling op dan die naar vloeroppervlak. Meer dan de helft van de opbrengsten wordt gerealiseerd door de bouw van kantoren. Daarnaast leveren de winkels 35% van de totale opbrengsten. Met die van kantoren samen gaat het om bijna 90% van de opbrengsten. Belangrijk onderdeel van het nieuwe Stationsgebied is de Openbaar Vervoer Terminal. Die moet in de toekomst kunnen voorzien in de afhandeling van 100 miljoen reizigers per jaar, ongeveer dubbel zoveel als nu.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - Corporate plaza
4 à 5 grotere, zeer representatieve kantoren in een geïntegreerd complex met sterke uitstraling en identiteit. Het kwalitatief hoogwaardige deelgebied is het imago. Exacte omvang van de verschillende kantoren is variabel, maar groot: grofweg tussen 25.000 en 75.000 m2. Autobereikbaarheid en parkeren alleen voor executive/staff en bezoekers. Uitstekende OV-bereikbaarheid voor "9 tot 5 werknemers". Omgeving is binnenstedelijk, met internationale uitstraling en bereikbaarheid.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - Trading Centre
Een samenhangend geheel van kantoren van flexibele omvang (5.000 tot 20.000 m2). Het complex is van hoge kwaliteit, met enkele opvallende, representatieve entrees. De werkomgeving in de kantoren kent goede voorzieningen en atmosfeer. Ligging temidden van binnenstedelijke voorzieningen, zeer dicht bij CS, parkeren voor executive/staff en bezoekers.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - International Centre
Een complex van goed uitgeruste representatieve kantoren van verschillend formaat, die zeer flexibel te verwerven en te gebruiken zijn. Ligging temidden van relevante netwerken en binnenstedelijke voorzieningen. Goede internationale verbindingen.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - Graadt Van Roggenweg
Aan de entree van het UCP gebied twee opvallende kantoorgebouwen van 20.000 respectievelijk 30.000 m2, beiden splitsbaar in twee kleinere eenheden. De gebouwen bieden openheid naar de omliggende ruimtes en omvatten toegankelijk groen. Ligging aan hoofdtoegangsweg UCP geeft goede bereikbaarheid en zichtlocatie. Goed bereikbaar per openbaar vervoer, ondermeer via (grotendeels overdekte) loopverbinding met CS.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - Croeselaan
46.000 m2 kantoren, gelegen aan de rand van het 'urban entertainment centre' als onderdeel van het UCP. Hoge mate van herkenbaarheid. Ideale locatie voor ondernemingen die zich op een unieke wijze naar buiten toe willen presenteren. De mogelijke omvang per kantoor is divers: van meerdere kleinere units tot enkele omvangrijke kantoren. Zeer dicht bij CS.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - De Cope en kantorenvilla´s in Groenewoud
Representatieve, vrijstaande kantoorgebouwen in een parkachtige omgeving met lage bebouwingsdichtheid. De totale kwaliteit is hoog door zowel inrichting van de openbare ruimte als door de kwaliteit van de individuele gebouwen. Goede autobereikbaarheid en ontsluiting voor in- en uitvliegverkeer. Centrale voorzieningen in het park (groenonderhoud, beveiliging). Gebouwomvang: 4.000-15.000 m2 bvo. Voor grotere gebruikers kunnen verschillende gebouwen worden geclusterd. In Groenewoud is ruimte voor maximaal 12 kleinere kantorenvilla´s van maximaal 1.000 m2 bvo.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - De Taats - Business en Core
De Taats heeft een typische stedelijk uiterlijk met een relatief hoge bebouwingsdichtheid. In samenhang ontwikkeld geheel van gebouwen. Verdeeld over 8 bouwlagen en een hoger gebouw bij de centrale HOV-halte komt in de 1e fase 120.000 m2 bvo kantoor beschikbaar, waarvan 40.000 m2 bvo in gebiedsgewijze ontwikkeling. (In totaliteit, inclusief fase 2, zal in Papendorp 200.000 m2 bvo worden ontwikkeld.)

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - Nieuwerijn Commerce & Nieuwerijn Techno
Samenhangende complexen van praktisch en functioneel ingerichte bedrijfsverzamelgebouwen, met incidenteel een groter pand voor een individuele gebruiker, in een parkachtige omgeving met gemiddeld tot lage bebouwingsdichtheid. Gedeeltelijk zal het gebiedsgewijs worden ontwikkeld. Het kantorendeel is 30%-70% van de gebouwomvang. Goede autobereikbaarheid en ontsluiting voor zakelijk verkeer. Centrale voorzieningen in park (groenonderhoud, beveiliging). Gebouwomvang: 4.000-12.000 m2 bvo.

Bedrijfsgebouwen die in een relatief lage dichtheid worden ontwikkeld met veel aandacht voor de openbare ruimte en met een groen karakter. De bedrijfsgebouwen hebben een hoogwaardige en kantoorachtige uitstraling. Het kantorendeel is 50%-70% van de gebouwomvang.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - De Wetering-noord & De Wetering-zuid
Bedrijvenlocatie temidden van andere Utrechtse bedrijvenlocaties (Lage Weide, De Wetering-zuid, Vleuten). Strategische ligging t.o.v. Noord-Zuid corridor (Schiphol), ontsluiting direct van A2, korte ontsluitingstrajecten op locatie zelf. Optimaal voorzieningenpakket voor doelgroep (bewaking, warehousing, telematica, truckservice, vrachtwagenstalling).

Bedrijvenlocatie in directe nabijheid van andere, extensievere, Utrechtse bedrijvenlocaties (Lage Weide, De Wetering-noord, Vleuten) met aanbod van o.m. transport en opslag. Strategische ligging t.o.v. Noord-Zuid corridor (Schiphol

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - Lage Weide, industrieel en multimodaal hart van Nederland
Lage Weide is het grootste en 'zwaarste' bedrijventerrein van de stad Utrecht. Lage Weide is nu en in de toekomst een duurzaam productieknooppunt van nationale allure. Vanwege de (toekomstige) ligging, ontsluiting en vooral multimodaliteit voorziet het terrein (met name Lage Weide-midden) in een specifieke behoefte. De infrastructurele ontwikkelingen die voor de komende jaren op Lage Weide in de planning staan, de Nouw I, Nouw II, het transferium en het Randstadspoorstation betekent dat de ontsluiting van Lage Weide sterk verbetert.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - Stadshart Leidsche Rijn
Het betreft zowel middelgrote kantoren als kantoorverzamelgebouwen.

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - Oudenrijn
grote, overwegend moderne kantoorpanden op een zichtlocatie langs de A2, maar wel gelegen op een gemengd bedrijventerrein met een doelmatige, niet hoogwaardige uitstraling

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Utrecht - bedrijfsterreinen
Van het meest gevraagde type bedrijventerrein (modern gemengd; kavels met maximaal 30% kantoorruimte) is er de komende jaren nog maar weinig beschikbaar. Dit maakt de tijd rijp voor herontwikkeling, waarbij marktpartijen met name kansen zien voor delen van Lageweide.
 • Voormalig GEB-terrein
 • Hoek Baden Powellweg - Briljantlaan
 • Rijnsweerd-noord en Rijnsweerd-zuid
 • Overvecht
 • Winthontlaan
 • voormalig AZU-terrein
 • Westraven
 • Militair Hospitaal Oog in Al
 • Herculesplein
 • Lunetten
 • Vondellaan
 • Kantoren Biltse Rading
 • Papendorp Transferium
 • Westraven
 • Kanaleneiland Brandweerlocatie
 • Zwarte Woud
 • 5 Meiplein
 • Strijkviertel
 • Stadsbedrijventerrein Cartesiusweg
 • Bedrijventerrein Oudenrijn
 • Rijnenburg
 • Oude Binnenstad

Overzicht van kantoorruimte huren in business center in Utrecht

Nuttige adressen
StadsOntwikkeling Utrecht
Bezoekadres: Rachmaninoffplantsoen 61
Postadres: Postbus 8406, 3503 RK Utrecht
Telefoon: 030 286 40 72
Internet: www.utrecht.nl

Utrecht Investment Agency (UIA)
Bezoekadres: Ravellaan 96, Utrecht
Postadres: Postbus 8406, 3503 RK, Utrecht
Telefoon: 030 286 41 37
Fax: 030 286 48 21
Internet: www.uia.nl
 
 
 
 
 
 
© Business-centers.nl - Sitemap